Românie, să crești mare!

Românie-să0crești-mareÎntr-o zi aniversară pentru toți românii, 1 Decembrie, a venit și iarna la Iași. Știi sentimentul acela când te trezești, te uiți pe fereastră cu ochii încă mici și deodată devin mari și mai mari, de mirare și bucurie? E ca în copilărie, când vezi prima ninsoare din an. Ca în dimineața de Crăciun când vezi că Moșul ți-a lăsat cadouri sub brad. Un sentiment frumos și încărcat de amintiri prețioase.

Îmi iau cafeaua aburindă, deschid laptopul și pornesc radioul pe frecvența mea preferată, 105 FM și ascult. Savurez cafeaua în timp ce privesc fulgii leneși cum dansează în aer, iar urechile aud urări și cuvinte frumoase spuse la adresa României și a românilor. Ca să completez tabloul, deschid și televizorul să urmăresc parada militară din marile orașe ale țării.

Salutul armatei, ca răspuns la cel al președintelui țării, mi-a trimis un fior pe șira spinării și emoție puternică în suflet. Emoțiile cresc pe măsură ce ascult imnul național al României intonat de Corul Armatei Române și surprind o lacrimă ce se rostogolește pe obraz în timp ce respirația îmi este oprită de un nod în gât.

Nu m-am considerat niciodată o mare patrioată, dar imnul, armata, sunetul pașilor de defilare, seriozitatea și profesionalismul oamenilor ce sunt scutul țării, îmi dau un sentiment greu de descris și mă fac să mă gândesc simultan și la greutățile prin care a trecut țara asta de-a lungul istoriei ei tumultoase, dar și la oamenii ambițioși și luptători care au făcut lucruri mari și au pus România pe primul loc, atât în Europa, cât și în toată lumea, în nenumărate rânduri.

Suntem mari, chiar dacă trăim într-o țară mică. Pentru că avem oameni valoroși, pentru că ne caracterizează ambiția și optimismul, pentru că suntem neînfricați și luptători. Dacă am fi mai uniți și nu ne-am mai dori să moară capra vecinului, ci în schimb am încerca să ne ajutăm aproapele, dacă am colabora pentru binele colectiv, dacă am contribui la schimbare în loc să ieșim doar în stradă să le cerem altora să facă asta pentru noi, am fi de o mie de ori mai câștigați.

Cred că putem fi mai buni, mai darnici, mai altruiști, mai români în adevăratul sens al cuvântului. Mai cred și că putem sărbători țara asta în fiecare zi, nu doar pe 1 decembrie și pe 24 ianuarie. Putem fi activi și hotărâți zi de zi să facem front comun pentru a ajuta țara noastră să se dezvolte într-o direcție benefică pentru noi toți, să crească frumos. Avem și cu ce, avem și cu cine și e și grabă să facem asta!

La mulți ani România! La mulți ani români!

 

Sursa foto: InBucovina.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s